Rallycross

Hansen fortfarande EM-tvåa trots strulig helg

Trots en riktigt bra start på helgen, missade Timmy Hansen finalen i franska Loheac. Han missade därmed värdefulla poäng i rallycross-EM, men lyckades ändå att behålla andraplatsen i SuperCars. Stallkompisen Timur Timerzyanov var fyra och drygade ut sin EM-ledning.

För en stund såg allt så bra ut för Timmy Hansen: fin start i heatet och pole position i semifinalen tycktes vara säkrad.

- Men det kan svänga fort i rallycross och den här gången var det till min nackdel, summerade Timmy Hansen efteråt.

För det som hände var att en konkurrenten knuffade av Timmy Hansen från banan. Han missade pole position i semifinalen, men avancerade upp i fältet från sin mer undanskymda startposition. Då fick han fel på bilen och chansen att nå finalen försvann.

Stallkamraten Timur Timerzyanov gick till final och slutade på fjärde plats.

- Han rycker i sammandraget nu, säger Timmy Hansen om stallkamratens resultat.

Timur Timerzyanov är nu femton poäng för Timmy Hansen. Mer oroväckande är att avståndet till tredjeplatsen minskar till blott fem poäng.

Fast allt var inte problem och avåkningar under helgen. I ett av kvalheaten besegrade Timmy Hansen sin idol Sebastian Loeb.

- Klart att det är en häftig känsla. Han var favorittippad inför tävlingarna, men det visade sig att det inte räcker att ha vunnit rally-VM nio gånger för att ha den fart som krävs för att hänga med i rallycross.