superettan

Getingstick eller pistolskott - ord står mot ord

1:43 min

Polisen lägger ner ärendet angående den misstänkta pistolskjutningen på Stora Valla. Men domaren står på sig.

Det var under gårdagens länsderby på Stora Valla mellan Degerfors och ÖSK som matchen fick avbrytas efter åtta minuter.

Först uppgavs det att den assisterande domaren Patrik Klintberg hade träffats av ett föremål från läktaren och visade upp ett rött märke på sin vänstra arm. Det talades sedan om att han blivit beskjuten av soft air gun.

Matchen återupptogs men händelsen togs på största allvar efter matchen. Inte minst från domare Klintberg själv som misstänkte att det handlat om ett pistolskott av något slag.

På måndagen tog historien en ny vändning. Polisen kom nämligen fram till att inget tydde på att det förekommit något pistolskott.

Polisen har letat igenom platsen med hundpatrull och hittar inga spår från pistolkula från luftvapen eller soft air gun.

– Ärendet är avslutat för oss, sa Polisens kommunikationschef Mats Nylén till Sveriges Radio Örebro.

Men senare på eftermiddagen berättade Klintberg för NA att han genomgått en läkarundersökning som visar på att det visst var yttre våld som orsakade märket på underarmen.

– Två olika läkare gjorde en noggrann undersökning av märket och båda anser att det är fullständigt uteslutet med ett insektsbett. De konstaterar att skadan uppkommit av trubbigt våld, säger domaren till Sveriges Radio Örebro.

Radiosporten
radiosporten@sr.se