KARLSTAD

Idag stämde Hells Angels kommunen

1:25 min

Karlstads kommun bryter mot hyreslagen eftersom uppsägningen av Hell Angels från klubblokalen i Härtsöga är ogiltig. Det menar mc-klubben som idag har lämnat in en stämningsansökan mot kommunen.

– Samma lagar gäller för varenda hyresgäst, så även Hells Angels, säger Ismo Salmi, mc-klubbens advokat

– Man kan säga att Karlstads kommun gjort en riktigt dundertabbe, säger Ismo Salmi.

Det var efter en exekutiv auktion som Karlstads kommun köpte gården i Härtsöga för 3,1 miljoner kronor. Kort därefter blev den kriminella mc-klubben Hells Angels uppsagd från gården som tidigare varit deras klubblokal.

Nu har klubben alltså valt att stämma Karlstads kommun på grund av att man inte tycker att beslutet om uppsägning skett på ett korrekt sätt. Hells Angels advokat Ismo Salmi menar att hänvisning till medling saknas i uppsägningen, och att kommunen därmed bryter mot hyreslagen.

Per-Samuel Nisser (M) är ordförande i kommunstyrelsen i Karlstad och han har ingen kommentar vad gäller om beslutet är formellt korrekt eller inte, men är inte förvånad över stämningsansökan.

– Vi visste att de skulle göra allt för att driva processer. Vi är lika tydliga på att vi inte kommer att ge oss. Vi vill inte ha kriminella personer, grupperingar eller organisationer som rör sig i Karlstad eller Värmland, säger Per-Samuel Nisser (M).