P1-MORGON onsdag 4 SEPTEMBER

Idag landar Barack Obama

7:52 min

Demonstranter mot Obama
Om några timmar landar USA:s president Barack Obama på Arlanda. Medan presidenten slussas runt enligt ett minutiöst schema så kommer demonstranter att samlas på Stockholms gator och torg för att lyfta frågor som de tycker att Sverige borde ta upp och diskutera med presidenten. Samtal med två av de som kommer demonstrera idag Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet och Francisko Contreras, ordförande för Latinamerikagrupperna.

Avstängt Stockholm
Om några timmar landar Air Force One på Arlanda med den amerikanska presidenten ombord. Säkerhetspådraget på marken är gigantiskt. Innerstadsgator utryms, bilar bogseras bort och hela E4:an stängs av och hundratusentals stockholmare kommer att ha svårt att ta sej till jobbet idag. Samtal med Kjell Lindgren, talesperson för Stockholmspolisen och inspektör vid den operativa avdelning.

Vår reporter Lotta Karlsmark är på Arlanda i väntan på USAs president.

Radio Stockholms reporter Matilda Mattisson, P4 Stockholm, rapporterar från stan. Samtal med Lars Byström, talesperson för Stockholmspolisen.

Frihandelsavtalet är en av de viktigaste frågorna
När USA:s president Barack Obama kommer till Sverige idag är en knäckfråga det omdiskuterade frihandelsavtalet mellan EU och USA. Avtalet skulle skapa en frihandelszon som omfattar hälften av världens BNP och - menar många - blir ett rejält lyft för en marknad som går trögt i spåren av den ekonomiska krisen. Samtal med Dan Birgersson chefredaktör på Lantbrukets Affärstidning och Rickard Forslid professor i nationalekonomi på Stockholms universitet.

Inför Obama-Reinfeldt mötet
Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator och Ginna Lindberg, tidigare Sveriges Radios korrespondent i Washington, i ett samtal om vad som väntar i mötet mellan Fredrik Reinfeldt och Barack Obama idag.