Mobiloperatörernas täckningskartor stämmer inte med verkligheten

0:46 min

Mobiltelefontäckningen är på vissa håll i länet riktigt dålig. Det visar flera brev som ni skickat in till vår publikredaktör. Mobiloperatörerna har kartor som visar på hur täckningen är på olika platser i landet, men de här kartorna är oftast svåra för konsumenten att förstå och det är ett problem.

– Operatörerna gör oftast en karta och sen säger man att det här är täcknng. Men under vilka förutsättningar gäller teckningen, det står inte, säger Urban Landmark, chef på spektrumavdelningen på Post och telestyrelsen.

Oftast gäller teckningskartan om man står utomhus och har en bra telefon. Men står man inomhus stämmer inte kartan längre. Det här är ett problem som också regeringen uppmärksammat:

– Vi jämförde kartor med verkligheten och vi såg att det var stora skillnader. Det måste finnas en bättre metod så att konsumenten förstår vad täckningskartan egentligen betyder, säger Urban Landmark på PTS.


Har du synpunkter på detta eller egna erfarenheter? Ring vår publikredaktör Sara Johansson på 054-777 26 64 eller mejla på sara.s.johansson@sverigesradio.se