"Oacceptabelt att ÖSK Fotboll ska betala"

0:21 min

Att ÖSK Fotboll nu måste börja betala för en del av polisens bevakning vid matcherna är oacceptabelt. Det tycker folkpartiets riksdagsledamot Johan Pehrson från Örebro.

Som vi berättat tidigare står det nu klart att ÖSK måste betala 200 000 kronor för polisens bevakning 2011.

Det här upprör Johan Pehrson som i dag bjudit in representanter för Svensk Elitfotboll och dom andra partierna i den styrande Alliansen för att diskutera hur klubbar som drivs som aktiebolag ska slippa betala poliskostnader.

Generalsekreterare Mats Enquist på föreningen Svensk Elitfotboll tycker att de lag som polisen kräver pengar från ska fortsätta att överklaga. Det är ju inte bara ÖSK som är inne i den här överklagandekarusellen.

– Alla har ju rätt att överklaga, men i takt med att överklagandetiderna löper ut och vi får negativa utslag så får vi naturligtvis acceptera betalningsansvar för det som ligger på bordet, säger han.

Vi har idag berättat att högsta juridiska instans nu slagit fast att en svensk idrottsklubb för första gången ska betala för polisbevakning.

Det är ÖSK som ska betala 200 000 kronor för polisbevakningen i och kring Behrn Arena under den allsvenska säsongen 2011, eftersom klubben är ett aktiebolag.

Mats Enquist på Svensk Elitfotboll vill alltså att de storklubbar i Stockholm som också är aktiebolag ska fortsätta processa, men han sätter sitt största hopp till en ändrad lagstiftningen.

– Det vi tror är att vi måste få en uppgörelse politiskt där man inser att den här typen av lagstiftning har fått orimliga konsekvenser.

Och mycket talar för att lagen kommer ändras, frågan är bara hur.

Senare i höst väntas regeringen presentera ett nytt lagförslag efter att två utredningar kommit med två olika förslag.

Folkpartiets riksdagsman från Örebro Johan Pehrson hade därför i dag ordnat ett möte mellan Svensk Elitfotboll och företrädare för alla allianspartierna i riksdagen.

Han är missnöjd med att ÖSK nu får betala, medan dom allra flesta klubbar slipper.