Åsa Torstensson (C) lämnar riksdagen nästa år

1:23 min

Förra infrastrukturministern, centerpartisten Åsa Torstensson från Strömstad, slutar som riksdagsledamot efter den här mandatperioden.

Torstensson kommer att ha suttit 16 år på Bohusbänken i riksdagen. Hon har fått representera partiet på flera olika sätt, bland annat haft en plats i partistyrelsen och varit infrastrukturminister.

– Jag konstaterar att jag har getts oerhörda möjligheter, och nu känns det som  jag knyter ihop det på ett rimligt och bra sätt, både för mig och för partiet.

I 16 år har hon pendlat mellan Strömstad och Stockholm, och politiken har därför tagit det mesta av Torstenssons tid.

– Det är ett förtroendeuppdrag dygnet runt, och det klart att pendla mellan Strömstad och Stockholm det innebär att det tar ytterligare tid av dygnet, säger hon.

Hon har meddelat partiet att hon inte ställer upp på riksdagslistan till nästa års val, men hon räknar med att delta i arbetet inför valet.

– Vi går in i en oerhörd hektisk valrörelse, supervalåret. Det innebär oerhört mycket arbete, och där kommer jag ge järnet för att Centerpartiet ska få valframgångar och förhoppningsvis får fortsätta i regeringskonstellation.