Brösarp

Dragkamp om NHL-stjärnor i Brösarp

1:22 min

Ett gäng NHL-stjärnor kommer att dra in pengar till Brösarp på söndag när det är dags för Brösarpsdagen. Då blir det nämligen dragkamp om våra största hockeystjärnors autografer - och dessutom en bokstavlig dragkamp om vilken by i bygden som är starkast.

- Man kan ju inte väga 40 kilo och de flesta av oss som drar från Eljaröd är ju bonnapågar, eller liknande, och vi är stora, starka och stöddiga, säger Martina Svensson från Eljaröd som är en del av deras bys dragkampslag.

Martina och Eljaröd bör veta om några. De har nämligen vunnit dragkampen två år i rad och har därför kunnat ha skylten med titeln "Dragkampsmästare" vid infarten till byn i två år. En skylt som Brösarp, Bertilstorp och Maglehem kommer att försöka ta över i år.

- Hela året om kommenteras skylten! De andra lagen vill gärna ha den, men vi ska försöka behålla den i år också, säger Martina bestämt.

Men frågan är om det inte kommer att dras lika hårt i en äkta Tre Kronor-tröja som landslaget använt i flera år och där den kommande OS-truppen nu skrivit sina autografer.

Namn som Henrik Lundqvist, Henrik Zetterberg, Niklas Kronvall och Douglas Murray ska nämligen hjälpa till att dra in pengar till upprustningen av Brösarps uterink genom att besökare betalar för att skjuta puckar i mål och därmed ha en chans att vinna tröjan.

Tröjan har landat i byn tacke vare Brösarpsbon Pär Pettersson som är psykologisk tränare i Tre Kronor.