Bandidos lämnar Huddinge - överklagar inte vräkning

1:03 min

MC-gänget Bandidos lämnar den så kallade Bandidosvillan i centrala Huddinge. Huddinge kommun köpte villan tidigare i år och sade omgående upp hyresgästen som alltså var Bandidos. MC-gänget har nu bestämt sig för att inte överklaga vräkningen.

Det var i början av 2012 som Huddinge kommun tillsammans med polisen började fundera på hur man skulle få bort Bandidos från den villa som dom hyrde och använde som klubblokal.

I april bestämde sig Huddinge kommun för att köpa villan för fyra miljoner kronor och sa sen omgående upp mc-gänget som hyresgäst. Men Bandidos ville inte acceptera uppsägningen och överklagade till Hyresnämnden som gick på kommunens linje. Då sa mcgänget att man skulle gå vidare till Hovrätten men idag kom beskedet att det inte kommer att bli så. Bandidos har valt att dra tillbaka sin överklagan till Hovrätten.

Centerpartisten Christian Ottosson, kommunalråd och ordförande i Huddinge brottsförebyggande råd kallar det för en seger för hela Huddinge kommun och menar att det är vikitgt att signalera att inga kriminella nätverk är välkomna till kommunen.