Lundquist och Grawender är landslaget

Karin Lundqvist från Katrineholm och hennes partner Nina Grawender från Göteborg utgör numera det svenska damlandslaget i beachvolleyboll. Målsättningen för laget är att vara med i OS i Rio 2016.

Lundquist har tidigare representerat Sverige, men aldrig lyckats kvalificera sig för OS.

Det nykomponerade paret Lundquist/Grawender slutade på nionde plats i EM i somras.

De senaste två åren har Karin Lundquist bott i Brasilien och som enda europé spelat på världens främsta tour - Banco do Brasil.

Bästa placering där är 3:e plats för Lundqvist där hon vunnit över de främsta brasilianskorna.

Sedan i februari i år tränar Karin Lundqvist tillsammans med Nina Grawender och förra helgen tog paret sin första internationella titel tillsammans, då de vann Nordeuropeiska Mästerskapen i Oslo.

– Att vara med i landslaget har varit en dröm för mig ända sedan jag började spela. Faktum är att Karin varit min idol och nu när vi spelar tillsammans känns det så fantastiskt roligt. Vi kompletterar varandra och har en enorm vilja att komma framåt, säger Nina Grawender, som kommer från Göteborg, där hon spelar för Göteborg Beachvolley Club. Hon fick sitt genombrott 2010, då hon tog SM-silver och spelade internationellt.

– Karin och Nina har inlett sin gemensamma resa på ett fantastiskt sätt med en stark utveckling på bara ett halvår. Under säsongen har de gjort mycket fina prestationer med en niondeplacering på EM och nu senast vinsten i Oslo. Än är säsongen inte slut och vi är nöjda och stolta över att de gör en långsiktig satsning, säger Saffet Eraybar, ordförande i Svenska Volleybollförbundet.