Malmö

Pappa och son överfölls under kvällspromenad

En man i 30-årsåldern misshandlades i går kväll svårt på en gångbro mellan Kroksbäck och Holma i Malmö. Nu söker polisen efter vittnen som kan ha sett eller hört något av det som hände.

Det var vid 19-tiden som mannen var ute och gick med sin son när en man och ett par kvinnor kom emot dem och sparkade undan sonens leksak. När mannen frågade varför tryckte de ner sonen mot gatan.

De gav sig på mannen med verbala kränkningar med avseende på hudfärg och ursprung och misshandlade honom med sparkar och knytnävsslag. De hotade även att döda pojken och pappan.

– Det är ett hatbrott, säger Thomas Bull, utredare på polisens speciella hatbrottsenhet.

Ytterligare ett par personer kom springande och började sparka och slå på mannen. De försökte även kasta honom över bron men han lyckades klamra sig kvar och blev hängande utanför.

Gångbron förbinder två bostadsområden och under den fem meter höga bron passerar både bilar och bussar. Polisen utreder misshandeln som grov misshandel men lite beroende på vad utredningen ger kan det ändras till mordförsök.

– De slog på hans händer för att han skulle tappa taget och den likgiltighet som de här personerna visade inför vad som skulle kunna hända den här mannen var total, säger Thomas Bull.

När mannen försökte klättra upp kastade de en cykel mot honom. Misshandeln upphörde och skaran skingrades när polisens sirener hördes.

Mannen fördes till sjukhus med utslagna tänder, skador i ansiktet och öppna sår på armar och ben. Pojken som är 1,5 år fick inga synliga skador men blev vittne till delar av misshandeln.

– En person som gick förbi lyckades få med sig pojken en bit bort, berättar Thomas Bull.

Mannen har fått lämna sjukhuset och familjen har erbjudits hjälp från kommunens brottsofferjour.

Det finns två vittnen men polisen har ännu ingen misstänkt för misshandeln och söker nu efter fler personer som kan ha sett eller hört något av det som hände.