Spökmusikal av Skifs och Palmers har nypremiär på Cirkus

Nu på fredag blir det nypremiär med skräckmusikalen Spök skriven av Bengt Palmers och Björn Skifs. - Vi lattjade på Bellman i poptappning, vi var inne och tafsade på Dackefejden och allt sånt där. Sen var det en tidning som väckte idén, berättar Bengt Palmers om hur tanken på Spök kom till.

När Spök sattes upp första gången i början av åttiotalet så var det Björn Skifs som spelade huvudrollen i historien om popsnöret som kommer till spökhuset Bränningehus där inget står rätt till. Då spelades Spök på Maximteatern.

- Här är man så nära publiken, berättar Björn Skifs. Första gången min syrra var här satt hon på tredje bänk. "Tänk, jag har aldrig sett dig underifrån, och tänk vilka snea tänder du har!" skrattar Björn Skifs.

Nu på Cirkus
När Spök nu har nypremiär blir det på Cirkus i Stockholm. I huvudrollerna ser vi Måns Zelmerlöw, Loa Falkman, Sussie Eriksson och Lena Philipsson.

- Det är fortfarande många som kommer fram och säger "jag såg den då och den var fantastiskt bra", berättar Måns Zelmerlöv.

- Jag tyckte det var en jättetrevlig ensemble, Cirkus är en så trevlig lokal, så jag tackade ja, berättar Lena Philipsson.