Nya protester i Turkiet efter dödsfall vid demonstration

1:42 min

På tisdagskvällen utbröt återigen protester i flera turkiska städer, efter att en 22-årig man dött i samband med en demonstration i staden Antakya i sydöstra Turkiet.

Demonstranter i Istanbul bränner soptunnor och skriker att staten är mördare, också i huvudstaden Ankara och i städer som Izmir och Hatay har det varit protester.

– I går dödades en 22-årig ung man av kravallpolis, det är därför vi går ut på gatorna säger Dilara Sahin.

Det var i går natt som Ahmet Atakan dog vid en demonstration i Antakya, nära den syriska gränsen. Vittnen berättar för turkiska medier att han träffades av en tårgasbehållare, medan guvernören i Hatayprovinsen hänvisar till polisen, som säger att 22-åringen fallit ner från en byggnad.

Men unga demonstranter med sjalar för ansiktet tror inte på den förklaringen, det här är den sjätte personen som dödats sedan protesterna började i våras, säger Dilara Sahin.

Kravallpolisen buades ut på gatorna och svarade återigen med tårgas och vattenkanoner.

I Istanbul fick fotbollsmatchen mellan Sveriges U21 lag och Turkiet avbrytas en stund på grund av tårgas och pepparsprej. Matchen spelades på Recep Tayyip Erdogans stadium, döpt efter den turkiske premiärministern. Och protesterna handlar framför allt om ett motstånd mot Erdogan och regeringen, säger demonstranten Dilara Sahin.