förmiddag i p4

Stafettgästen Johan Andersson älskar Resele, men reser gärna långt

17 min

Veckans stafettgäst Johan Andersson bor i Gåsnäs, Resele och är en av dem som kämpade för att behålla Resele skola. Hos Magnus Leijon berättar han bland annat om varför han står upp för sin hembygd.

Johan är uppväxt på en bondgård i Gåsnäs utanför Resele och har alltid trivts på landet, med många djur och känslan av frihet. Det var även anledningen till att han återvände hem igen efter att bland annat ha bott i Uppsala.

Han var en av alla som kämpade för att få behålla skolan i Resele, vilket till slut lyckades.

– Skolan är navet, skolan är dragplåstret till hela byn och till hela kommunen och jag tror att alla vinner på att det flyttar hit folk och alla vinner på att landsbygden lever, säger Johan Andersson.

Men samtidigt som han engagerar sig mycket för sin hembygd, så reser han gärna. Senast till Tyskland och Kuba. Bland annat för att Kuba är fyllt av gamla intressanta bilar, som Johan tycker om. Nästa resa går antagligen till USA, för att det är ett stort land med mycket att se, från höger till vänster, från varmt till kallt.

Även hans personliga sak är just en gammal bil, en Volvo PV, men den fick bli en modellbil, för den stora står hemma med hål i kylaren.