Cyklister förbannade på betongsuggorna

4:05 min

De stora betongsuggorna som ställdes ut för att spärra av gatorna under president Barack Obamas besök i Stockholm blockerar fortfarande många cykelvägar. Nu lovar polisen att snabbt ta bort suggorna.

Christian Gillinger bloggar för cyklistbloggen.se och är en stockholmscyklist som surnat till.

– I torsdags när besöket var klart så dröjde det några timmar så flöt biltrafiken utan problem, och då tänkte jag att det kanske dröjer någon dag extra innan vi som cyklar kommer att komma fram.

Men i helgen började Christian Gillinger vad som var problemet. Betongsuggorna stod fortfarande kvar. Och på många platser stod de kvar även på onsdagsmorgonen.

– Det blir väldigt mycket surt på kvällarna och morgnarna när det är mycket trafik. Man möts i en liten kanal vid de här betongsuggorna. Jag blir irriterad och arg.

Det är polisen som haft ansvaret för att ställa ut betonsuggorna, och Lars Byström vid Stockholmspolisen är ledsen att de inte tagits bort.

– Det är beklagligt att sånt här sker. Vi anlitade en firma för att få ut de här fundamenten. Sen ska de ju naturligtvis tas bort när kommenderingen avslutas. Det är bara att beklaga att det här tar tid.

Enligt Lars Byström är betongsuggorna på väg att plockas bort. Även Trafikkontoret i Stockholms säger att de ska hjälpa till att frakta bort betongsuggorna.

– Vi tar vårt ansvar och våra enteprenörer är redan på väg ut för att ta bort dem, säger Mats Freij som är chef på Trafikkontoret.