Nästa år kan du cykla Västkusten runt

8:17 min

Hisingen Runt har de senaste åren varit Göteborgs största cykellopp. Men nästa år får loppet sällskap av Västkusten Runt, ett 25 mil långt lopp för den som orkar.

– Vi tänkte utveckla Hisingen Runt och starta Västkusten Runt, för de som vill ha en ännu lite större utmaning, säger Jonas Birgersson som är projektledare på Hisingens cykelklubb.

Hisingens Cykelklubb väljer efter 37 år att utöka Hisingen Runt till att bli ett helgevenemang med lopp för hela familjen. Västkusten Runt blir Västsveriges längsta motionslopp på cykel när det går av stapeln i slutet av maj nästa år.

Men kan man verkligen cykla runt Västkusten?

– Nja, det är en liten motsägelse, kanske. Men vi tänker oss att man cyklar upp längs Göta Älv och sen upp mot Orust och Tjörn så att det blir en runda på halva Västkusten, i alla fall. Det är ju väldigt fin natur där uppe, och även längs Göta Älv är det fantastiskt fina vägar att cykla på. Loppet blir ungefär 25 mil, räknar vi med, säger Jonas Birgersson.

Under helgen den 23-25 maj nästa år kommer arrangörerna skapa ett centralt evenemangsområde i Göteborg där både start och målgång ska finnas.

Radiohuset