Lokala allianspolitiker om regeringens budgetproposition

3:51 min

Mycket var redan känt när finansminister Anders Borg presenterade regeringens budgetproposition på onsdagen. Bland annat innebär propositionen förslaget om ett femte jobbskatteavdrag och en höjd brytpunkt för statlig inkomstskatt. För Göteborgs del är det jobben som är viktigast.

På ett café på Centralstationen i Göteborg bjöd fyra Göteborgspolitiker från allianspartierna in till pressträff om regeringens budget.

– Jobben är otroligt viktiga i Göteborg. Vi har en högre arbetslöshet i Göteborg än i andra jämförbara städer. Och att då satsa kraftfullt på företag och att göra det lönsamt att jobba är jätteviktigt för många människor i Göteborg, säger den moderate riksdagsledamoten Lars Hjälmered.

Vad är det viktigaste i dagens budgetförslag?

– Styrkan är helheten, att vi inte alltid bara tittar på en sak och säger att det är det som gäller. En sak som är väldigt bra för Göteborg och särskilt i ljuset av det som händer nu med skjutningar och så vidare, det är just den här fritidspengen som går till barn i utsatta familjer, säger david Lega (KD).

För Centerpartiets Rickard Nordin är det lärlingssystemet för ungdomar som smäller högst.

– Ungdomspaketet med sänkta arbetsgivaravgifter och yrkesintroduktionsavtal kan hjälpa ungdomar in på arbetsmarknaden, säger Rickard Nordin (C).

Göteborg Direkt
gbgdirekt@sverigesradio.se