JB-gymnasiets grundare stämmer Axcel

Nu kommer det rättsligt efterspel till nedläggningen av JB-gymnasiets skolor i Sverige.

Skolkoncernen startades ju av Rune Tedfors från Jönköping och har haft verksamhet i Jönköping och Värnamo, men såldes till riskkapitalbolaget Axcel 2008.

Nu har Rune Tedfors tillsammans med övriga säljare av bolaget gjort en polisanmälan mot Axcel för att dom inte fullgjort sin del av försäljningsavtalet.

-Det hvi har polisanmält dom för är att dom inte har fullföljt avtalet som skrev för fem år sedan, det har inte med konkursen att göra. Vi gjorde detta i juli månad i år, säger Rune Tedfors till P4 Jönköping

Ni vill ha fullt betalt för affären?

- Ja, så är det.

Hur mycket pengar handlar det om?

- Det får du kolla med någon annan om. Ekobrottsmyndigheten utreder detta och beroende på vad dom kommer fram till så får vi se hur vi går vidare.

JB har gått i konkurs och Tedfors kommer sannolikt inte få ut några pengar.

- Det handlar inte om pengar för det förstår jag att det inte kan bli något, men man följer ett avtal och det är det vi reagerar emot. Det är otroligt dåligt, säger Rune Tedfors.

- Det finns anledning att anta att ett brott som hör under allmänt åtal har förövats, säger åklagare Robert Engstedt på ekobrottsmyndigheten till Jönköpings-Posten.

Enligt Tedfors ska Axcel inte betalt honom och de övriga ägarna enligt den uppgörelse som gjordes vid köpet, men hur mycket pengar det rör sig om vill han alltså inte kommentera.

Peter Jernberg
peter.jernberg@sr.seP4