John Bergström blir inte politisk vilde efter uteslutningen ur SD

John Bergström, Sverigedemokraternas före detta Västeråsordförande, kommer att lämna sina platser i Västerås kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Han uteslöts nyligen ur partiet och blir alltså inte politisk vilde.

John Bergström avsäger sig förtroendeuppdragen "av respekt för Sverigedemokraternas väljare och medlemmar" eftersom han inte längre företräder partiet, skriver han i ett pressmeddelande.

John Bergström skriver bland annat:

"Att verka för Sveriges bästa, utan partitillhörighet, är för mig inte ett tänkbart alternativ, då detta skulle vara ett svek mot partiets väljare och dess medlemmar."

"Jag ställer mina uppdrag till förfogande, för att på bästa sätt förvaltas av en partiföreträdare. Min lojalitet för partiet kvarstår och jag hoppas eventuellt åter kunna bli medlem."

Den direkta orsaken till att Bergström uteslöts ur Sverigedemokraterna var att han ska ha använt partiets pengar på ett felaktigt sätt.

Det spelar också in att han fick en varning redan för ett år sedan, sade Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen till P4 Västmanland igår.