Skolan

Skoldatorer står oanvända i Töreboda

1:25 min

I Töreboda finns det bärbara datorer som eleverna får låna i undervisningen. Men att använda dem är svårare eftersom det trådlösa nätverket är för svagt på vissa ställen i skolan.

För Mikael Hallmans dotter som går i åttan på Centralskolan i Töreboda, var det länge sen de hade en lektion när de använde datorerna.

– De senaste två veckorna har de inte använt datorerna över huvud taget. Det är ju svårt att ta sig vidare utan kunskaperna då får man ju ta det senare.

Kan inte koppla upp sig
Troligen handlar problemet om att det trådlösa nätverket inte fungerar i vissa delar av skolan. De gör att man inte kan koppla upp sig mot skolans system för att göra uppgifter på datorn.

Nåt som gör att vissa lärare skippar datorerna helt i undervisningen, säger Mikael Hallman.

– Man planerar inte lektionen efter datorerna eftersom det inte fungerar, säger lärare.

Orolig för kunskapsnivån
Lånedatorerna har funnits i tre år, och problemet lika länge. Varför inget har gjorts åt det vet han inte. Men han är nu orolig för att hans dotter inte får samma kunskap i datoranvändning som elever från andra kommuner.

– Det är ju bara något år att lära sig på och när man går vidare till gymnasiet kommer elever från andra kommuner att ha bättre kunskaper.