Misstänkt mordbrand i Bollnäs

1:17 min

En misstänkt anlagd brand utbröt strax innan klockan åtta på lördags morgonen i ett flerfamiljshus med totalt 56 boende på Hedhamregatan i Bollnäs. Det var hemtjänstpersonal som tursamt upptäckte att det brann i dörren till en tom lägenhet på översta våningen i huset och slog larm. Ingen skadades men Räddningstjänsten sände stora resurser till huset vars trapphus hann rökfyllas innan branden kunde släckas.

– Det var rök i trapphuset och vi kunde se att det brann under dörren. Vi klädde då två rökdykare som bröt upp dörren som kunde konstatera att det brann endast innanför dörren. Lägenheten var tom som tur var, säger brandmästaren Johan Lindberg.

Det var strax innan klockan åtta i morse som en kvinna från hemtjänsten upptäckte att det rykte från en trappuppgång på Hedhamregatan i Bollnäs. Hon tog sig då in i uppgången och på översta våningen såg hon hur lågor slog ut under en av dörrarna. Kvinnan försökte då få ut de övriga boende i trappuppgången och larmade även räddningstjänsten. Och tack vare att branden upptäcktes i tid var det ingen fara för de övriga som bor i hyreshuset.

– Det var ingen fara för dem. Vi gjorde en snabb insats och fick de övriga att stanna kvar inne för att inte få in rök i deras lägenheter, berättar Johan Lindberg.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har varit på platsen för att säkra spår. Brottet rubriceras som mordbrand för hade inte elden upptäckts i tid hade det kunnat slutat illa.

– Ja om ingen hade upptäckt det här hade naturligtvis röken spridit sig i trapphuset och i övriga delar av lägenheten, konstaterar brandmästare Johan Lindberg.