Gnosjö

Ny skatepark hyllas av proffs

1:35 min

Idag invigs skateparken i Gnosjö, en betongpark som redan anses som en av de bästa i Sverige.

Skateparken är helt byggd i betong, och trots att den inte invigs förrän idag, och trots att den varit inhängnad tills nu har många redan provat den.
– Det har varit stängt och skyltat att man inte får vara här, men det har inte varit tomt, skrattar Ulrika Elmersson, projektledare.När P4 Jönköping kommer till Gnosjö har personal precis tagit bort det sista av stängslet runt byggarbetsplatsen som håller på  att förvandlas från just en arbetsplats till en fulländad skatepark.
– Jag blev nästan tårögd när jag kom hit idag och fick se hur vackert det blir med belysning och den parkkänsla det ger, säger Ulrika Elmersson.
– John Magnusson, ett riktigt känt namn i skatevärlden, har provåkt och sa direkt och sa att det är en av de bästa parkerna i Sverige, så det är ett citat vi får ta med oss och använda oss av.

Det är fler olika organisationer och inte kommunen som har betalat de 2,5 miljoner kronor som parken har kostat och Ulrika Elmersson anser att det är väldigt väl spenderade pengar.

– Gnosjö kommer att locka till sig folk från närliggande orter och jag tror att det ger ungdomar en tro på att vill man satsa så finns det möjligheter, även om man får ett nej först.