Fick betala tre gånger för en och samma bussbiljett

1:36 min

Örebroaren Johnny Isaksson fick betala tre gånger för en och samma bussresa med Länstrafiken i Örebro. Det hände för mer än tre veckor sedan. Sedan dess har Johnny Isaksson legat på Länstrafiken för att få ersättning för trippeldebiteringen.

I slutet av augusti tog Johnny Isaksson bussen för att spela minigolf på Gustavsvik. Hela utflykten gick på mindre än tre timmar och skulle alltså kosta en biljett.

Johnny Isaksson märkte direkt felet. Sedan dess har han på olika sätt försökt komma i kontakt med anvariga på Länstrafiken för att få tillbaka sina pengar. Nu, först över tre veckor senare, har han fått sin kompensation.

– Det är ju småsummor det rör sig om men det är principen, dem ska inte blåsa oss på pengar, säger Johnny.

Områdeschefen på Länstrafiken i Örebro, Thony Lundberg förklarar felet och dröjesmålet med en felinställd klocka, sjukdom och ett 20 år gammalt biljettsystem.

– För det första vill jag be om ursäkt. Min upplevelse är att det är för många reklamationer och vi är nu på väg att innföra ett nytt system efter årsskiftet, säger Thony Lundberg på Länstrafiken.

Det nya biljettsystemet som införs nästa år innebär bland annat att resenärerna kan tanka kortet via internet och använda det för andra resor.

Reporter: Maria Elisson