örebro-hv71 4-0

Örebro fortsätter att skrälla

1:52 min

Patrik Ross spelade 172 matcher i högsta ligan för HV71. Hans första möte med moderklubben som Örebrotränare slutade med succé. Örebro spelade ut HV71 och vann med 4-0.

Radiosportens Mats Dahlberg utser lagens lirare:
Örebro: Emil Kåberg
HV 71: Oscar Fantenberg

Nykomlingen Örebro har inlett SHL starkt. Seger på straffar mot mästarna Skellefteå och Färjestad. Enda plumpen är förlusten mot Leksand hemma i en match där Örebro sköt 45 skott men bara lyckades näta en gång.

Det reparerade man rejält mot HV71. 1-0 av Henrik Löwdahl i regi av kultspelaren Conny Strömberg blev 2-0 när Jared Aulin spelade fram Kalle Olsson i mitten av andra perioden.

Då kändes HV71 - efter att ha tagit sina tre första matcher till spel i fyra perioder - som ett slaget lag. Så blev det också och för en man var segern naturligtvis speciell, Patrik Ross som gjorde 172 matcher i högsta ligan för HV71 och även varit anställd som tränare där.

Han har kritiserats för att vara för orutinerad att leda Örebro i SHL. Men med den start Örebro fått har Ross tystat kritikerna.

– Jag vill ha en lördagsfest i hallen, sade näste Örebro-profil, Emil Kåberg före matchen.

Det fick han och hela Örebro i en återigen fullsatt hall - och som de festade! Inte minst Johan Wiklander som satte sin tredje straff för säsongen efter 4.03 av sista perioden. Sedan kom för säkerhets skull 4-0 i tom kasse av Justin di Benedetto men då var matchen för länge sedan över.

Efter matchen var HV71-tränaren Ulf Dahlén kritisk mot sitt lag.

–  Jag är väldigt besviken på vår insats. Dom jobbar hårdare än oss. När vi gick in i serien hade vissa spelare hade missat stora delar av augusti, men den ursäkten finns inte längre. Det är ledande spelare som måste bli bättre, säger han till Radiosporten.

– Dom ville mer än oss och det är oacceptabelt.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sverigesradio.se