Vår korrespondent på plats i Nairobi

1:50 min

Sveriges Radios korrespondent Richard Myrenberg är på plats utanför köpcentrat Westgate i Nairobi och berättar om den senaste händelseutvecklingen.
 

LÄS OCKSÅ:

– Enligt de senaste uppgifterna från människor som är här har polisen tagit kontroll över delar av köpcentret. Fler människor har kommit ut från centret, stundtals under dramatiska former, folk har varit sårade och blödande, små barn och äldre. Just nu har jag sett rökutveckling från taket. Uppenbarligen har man fått lite bättre koll på läget för nu rullar det upp ambulanser här och brandkåren är också på plats och även kenyanska specialstyrkor med pansarfordon. Uppenbarligen har man en upprensningsaktion, samtidigt som man har en räddningsaktion.

Du har talat med en del människor som var inne i centrat vid attacken runt lunchtid?

– De har lämnat otroligt dramatiska vittnesmål, en som jag pratade med var på parkeringsplatsen inne på köpcentrat när det kommer en tre till fyra beväpnade män och började skjuta och bad folk lägga sig ner på golvet. De sa att de tillhörde al Shabaab, enligt vittnet men det är obekräftat. Andra vittnet talar om att det vid 12.30 kom in 15 beväpnade folk som skjuter åt alla hål och kastar handgranater, sen kommer det ytterligare vittnesuppgifter om att det kommer in ännu fler.

Jag har också pratat med människor här utanför som fortfarande har anhöriga som är kvar där inne som de inte vet vad som har hänt med. Vissa vet att de är ok, att de har gömt sig i skrubbar eller låst in sig i affärer.