Handboll, Elitserien

IFK Kristianstad körde över H43

5:11 min

H43 var tillbaka i elitserien och började riktigt bra, i sex-sju minuter. När IFK Kristianstad och Lars Möller-Madsen fick upp ångan var de ostoppbara och vann till sist med klara 31-23.

En inspirerad Oscar Jensen mellan stolparna gav H43, tillsammans med Fahrudin Zaimovic och Zoran Roganovic, en fin start på matchen mot topptippade IFK Kristianstad. 3-1 och 4-2 ledde Lundalaget med.

Det tog inte geisten från den fullsatta läktare som, helt i orange, trummade och trumpetade fram sitt Kristianstad. Rycket i sista halvan av första halvlek räckte för att knäcka H43. 11-16 var ställningen i halvtid.

I andra halvlek försökte H43 komma ikapp men var aldrig riktigt nära. 23-31 var ett resultat som speglade styrkeförhållandena mellan lagen. För gästerna gjorde Lars Möller-Madsen 11 mål, Marcus Olsson 6 och nyförvärvet Andreas Cederholm 5.

I hemmalaget visade Zoran Roganovic att han fortfarande håller hög elitserieklass med 8 mål. Publiksiffran var 1 953 och kampen på läktarna slutade med en ännu tydligare seger för IFK.

– Det var en bra match. En premiärmatch är alltid en premiärmatch och det är alltid svårt, det kvittar vilket lag man möter, alla är topptaggade och är svåra att bedöma men i dag tycker jag att vi gör det bra, säger Andreas Cederholm, femmålsskytt i IFK Kristianstad.

På ett sätt är det bara ni som har något att förlora på en sådan här match?
– Det känns ju lite så ibland men det var jäkligt skönt, säger Andreas Cederholm.

Lika glad var inte Robert Andersson, tränare i H43.

– Man är ju alltid besviken när man förlorar. Vi gör mycket bra grejer men vi möter ett bättre lag, säger Robert Andersson.