Moderat splittring i Botkyrka

1:25 min

Splittringen mellan moderaterna i Botkyrka blir allt djupare. Nu har partiets ordförande i Botkyrka, Edip Noyan, polisanmälts för olaga intrång i det moderata kommunalrådet Jimmy Bakers rum i kommunhuset. Enligt Edip Noyan är det Jimmy Baker själv som står bakom anmälan.

– För att vara på den säkra sidan tog jag kontakt med kommunens säkerhetschef, och han sa till mig att han inte namngivit någon, men Jimmy Baker hade tagit kontakt med honom för att han skulle polisanmäla ett intrång, säger Epid Noyan.

Det har länge varit funnits motsättningar inom moderaterna i Botkyrka. I våras ledde det till att partiets kommunalråd och gruppledare i kommunfullmäktige Jimmy Baker valdes bort som ordinarie ledamot från styrelsen för Botkyrkamoderaterna. i samma veva blev riksdagsmannen Edip Noyan ny ordförande i styrelsen.

I somras tog konflikten ytterligare fart efter att Edip Noyan och MUF-ordföranden i kommunen Mattias Franzén hämtat bokföringspärmar från Jimmy Bakers tjänsterum. Något som alltså ledde till en polisanmälan. Men Jimmy Baker vill inte själv kommentera uppgiften att det är han som ligger bakom polisanmälan.