Misstänkt skottlossning vid Skogomeskolan

1:21 min

På tisdagsförmiddagen larmades polisen till en misstänkt skottlossning i närheten av Skogomeskolan på Hisingen i Göteborg. Personalen håller barnen inomhus under eftermiddagen.

Enligt polisen ska en man ha klivit ur baksätet på en bil, viftat med ett vapen och riktat det uppåt samtidigt som han ska ha skrikit något. Därefter lämnade mannen platsen i riktning mot Tuve. Polisen har hittat en patron på platsen.

– Några ur personalgruppen uppfattade den här smällen. Den rapport jag har fått från skolan och föskolan är att det ska vara lugnt och samlat, säger Anders Andrén som är sektorschef för utbildning på Norra Hisingen.

Anders Andrén har fått information från polisen om att det inte finns något hot riktat mot verksamheterna och händelsen inte varit riktad mot skolan eller förskolan. Polisen har spärrat av området för en teknisk undersökning.

– Skolan och förskolan har börjat arbeta enligt de krishanteringsplaner som finns. Det innebär att alla barn nu är inomhus, säger Anders Andrén som är sektorschef på Norra Hisingen.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se