Ramona och Miriam laddade inför avslutningen på Rally-SM

1:03 min

Rallyduon Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson ligger tvåa inför SM-avslutningen i Uppsala nu till helgen, Eddie Hörbing är redan klar SM-etta. Men det blir tufft då Ingemar Svensson jagar 16 poäng bakom och dessutom med vetskapen att finalen ekonomiskt inte ännu är i hamn.

Förra året gjorde rallyduon Ramona Karlsson och kartläsaren Miriam Walfridsson en tuff satsning på VM i Grupp N, en satsning som bildligt och bokstavligt gick upp i rök på Nya Zeeland när bilen började brinna och bara skalet blev kvar.

I år är det SM och det i en WRC-bil, ett riktigt krutpaket som duon rattat med framgång så här långt. De ligger tvåa i SM inför avslutningen i Uppsala den 5-6 oktober.

Ett år har gått sedan branden på Nya Zeeland och skalet står utanför verkstaden i Kil, men frågan är hur det gått med det ekonomiska och försäkringsfrågan?

- Det går framåt, det ser positivt ut men jag har inte fått tillbaka pengarna än så det är därför jag håller på att jobba hårt för att komma till start i Uppsala nästkommande helg. Men jag har bara bestämt mig och vill man så går det mesta tror jag.

Vad är det som krävs då, om vi bortser från det ekonomiska, rent körmässigt?

- Det kommer garanterat att bli ett väldigt högt tempo, så är det ju. Det är ju SM-final och mycket som står på spel och det är ju tight mellan poängen nedåt så allting kan ju hända. Det kommer bli tror jag, max attack från start och så måste det vara även från min sida. Så det kommer bli en tuff kamp med de andra, det är jag helt säker på.

Vad skulle det då betyda att behålla andra platsen, sluta tvåa och på något sätt bli historisk som ett helt kvinnligt par som hamnar på pallen i rally-SM?

- Ja det är ju jättekul att få vara med och skriva historia och de gjorde vi faktiskt redan med den första pallplatsen i det första SM-rallyt i år i sydsvenska rallyt och det är ju jättehäftigt. Det är en stark milstolpe i min karriär givetvis och lite cred för all tid och alt slit man lagt ner. Det skulle kännas fantastiskt, det skulle vara värt allt, allting.