P4 Blekinge för Världens Barn

Mjällby AIF skänker matchkassa till Världens barn

2:45 min

I samband med P4 Blekinges insamling till Världens barn kommer Mjällby AIF att skänka två kronor per åskådare till insamlingen. Klubbchef Jörgen Martinsson hoppas på över 4 000 besökare.

I snitt brukar det komma runt 4 000 besökare per match, men Jörgen Martinsson hoppas att det kommer att komma flera till torsdagens match mot Åtvidaberg.

– Vi hoppas på att det kommer 4 000 besökare eller fler så att dels många får se bra allsvensk fotboll, men också så att det blir en stor summa pengar till Världens barn, säger Martinsson.

Attraktiv match
Just nu ligger Mjällby AIF på en sjundeplats i tabellen med sina 33 poäng. Bara snäppet under hittas Åtvidaberg, och mycket talar för att det blir en spännande match, det säger Jörgen Martinsson.

– Det är en attraktiv match. Dels spelar vi bra fotboll och det blir ett möte med Peter Svärdh som tränat oss i några säsonger, så det är ett prestigemöte i allsvenskans mittrike.

Ställer gärna upp
Att göra något för någon annan och ställa upp för välgörande ändamål är inget som är helt främmande för Mjällby AIF och beslutet var lätt att fatta.

– Det här är ett behjärtansvärt ändamål och när vi fick frågan så tog vi ganska snabbt beslutet att skänka två kronor per åskådare mot Åtvidaberg, berättar Jörgen Martinsson och fortsätter:

– V brukar försöka ställa upp när vi kan och får frågan. Det kan vara på olika sätt, dels som här när vi skänker delar av en matchintäckt men det kan också handla om att vi lånar ut Strandvallen eller marknadsför olika projekt på och runt våra matcher.