Snacket på sociala medierna med Kal Ström

7:25 min

Kal Ström om det viktigaste på webben, och i synnerhet på de sociala medierna, den senaste veckan. Intevjuad av Arne Holmberg i Boulevard. Han pratade om telefonernas nya operativsystem, sexistiska dataspel och hur framtiden möjligen kan bli lite bättre.

"Välkomna till för några år sedan i androidvärlden"

iOS 7

Android-användarna säger att iPhone-användarna är välkomna till Android-design för något år sedan, men om vi ska vara ärliga så är det Windows Phone som var pionjärer för den platta designen vi ser nu.

Om man ska ge någon analys så är det intressant att se att de inte längre tycker vi behöver den hjälpen vi fick i början.

Jack vill inte ha iOS 7

http://abcnews.go.com/Technology/year-boy-weeps-made-ios-viral/story?id=20339634

Alla gillar inte Apples nya operativsystem.

iMessage till Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.huluwa.imessage

När man skickar sms/meddelanden på en iPhone till andra iPhones skickar man egentligen inte sms, utan iMessage-meddelanden. Det här har varit ett problem när man har lite blandade familjer med Android och iOS. Nu har en utvecklare gjort en Android-version för Android. Det enda användarna klagar på är att det ser ut som en iOS-app.

Blackberry sålt

Mobiltillverkaren Blackberry, som aldrig varit särskilt stor här, har sålts i USA. De hade ett katastrofalt kvartalsresultat så det är inte så förvånande att något var tvunget att hända. Det man får anta är att de slutar använda sitt eget operativsystem nu och börjar använda antingen Android eller Windows Phone.

Kvinnohat

GTA V

http://www.gamespot.com/grand-theft-auto-v/

http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/339260/Reviewer-who-says-GTA-5-has-serious-issues-with-women-targeted-by-trolls

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article17486667.ab

Tre män i huvudrollerna.

Skitsnack att det bara är killar som spelar.

Kritik mot kritiken = Det är anpassat för målgruppen. Men vilket företag som helst som säljer för 1 miljard dollar på tre dagar och endast är anpassat till 50 % av befolkningen gör uppenbarligen något fel.

En av de största speltidningarna, Gamespot, recenserade spelet och gav det 9 av 10 på grund av kvinnohat, sen dess har recensenten fått ta emot massor av kritik och Gamespot krav på att hen ska få sparken.