Fotbollsbloggen

United har fortfarande avgörandet i egna fötter

Det  blev ett blytungt poängtapp för Eskilstuna United vid lördagsbesöket i Hovås. Men fortfarande har United avgörandet i egna fötter när det gäller chansen till allsvensk uppflyttning.

Det var serieettan mot den mycket formsvaga nästjumbon när Eskilstuna United gästade Hovås Billdal. Men trots att hemmalaget hade sju raka förluster bakom sig fick United bara en poäng med sig hem efter en högdramatisk avslutning.

I 90:e minuten fick Uniteds Felicia Karlsson äntligen utdelning efter flera fina chanser genom att elegant skjuta ledningsmålet. Men bara en minut efter Felicias fullträff tvingades United sätta jublet i halsen på tilläggstid.

– Dom slog ett långt inlägg i vårt straffområde, där det tyvärr blev kalabalik. Vi fick inte undan bollen och i andraläget satte Hovås dit 1-1. Väldigt surt förstås, men sett till hela matchen var det ganska rättvist, säger Unitedtränaren Viktor Eriksson.

Var det nerverna som spökade?

– Nej, jag tror snarare det var matchbilden. Det blev ostrukturerat och fysiskt och det lyckades vi inte hantera. Men vi hade väl några fler bra lägen och Felicia gjorde en bra match och var ytterst nära mål tidigare i matchen. Bland annat hade hon ett skott som tog i ribbans underkant och ett friläge som en back räddade på mållinjen.

Men Hovås Billdal saknade inte heller möjligheter på Hovåsvallens naturgräs. Redan i inledningen tvingades Unitedmålvakten Emelie Lundberg till en utmärkt räddning på ett friläge och även hemmalaget träffade ribban en gång.

Efter det här krysset har inte United någon marginal kvar i den rafflande toppstriden. Men om United tar fullt i de tre återstående matcherna kommer de ändå att sluta minst en poäng före Sirius och därmed ta en av de två allsvenska platserna.

– Klart jag är besviken att vi inte kunde vinna i går, men det är skönt att vi fortfarande själva kan avgöra om det ska bli uppflyttning, säger Viktor.

I dag kan United tappa serieledningen till AIK, som klockan 16 tar emot Umeå Södra på Skytteholm. Timmen tidigare börjar serietrean Sirius hemmamatch mot formstarka bottenlaget IFK Kalmar. Som vanligt kan ni följa matcherna i Elitettan på damfakta.se.

Nästa match spelar United på Tunavallen på lördag mot Limhamn Bunkeflo, som är i svag form och i går förlorade hemma mot Djurgården.