Fotboll

Målvakten räddade poäng för Värnamo

3:02 min

Det blev en minst sagt oväntad målskytt som räddade poäng för IFK Värnamo hemma mot Varberg. Däremot kunde inte ens målvakten rädda Jönköpings Södra borta mot Falkenberg.

Det blev en märklig tillställning på Finnvedsvallen där mycket talade för IFK inledningsvis. Ledning med 1-0 och en utvisning på en Varbergsspelare gav fördel. Trodde man...

Istället var det Varberg som skapade samtidigt som Värnamo slog sig till ro och innan första halvlek var slut hade bortalaget vänt till 1-2.

I början av andra halvlek kom dessutom 1-3 och det såg mörkt ut för IFK Värnamo. I slutet av matchen kom dock en forcering som skulle ge resultat. I den 82:a minuten reducerade Alhaji Kamara och på övertid följde Värnamo-målvakten Björn Åkesson med upp i anfallet. Det lönade sig, det var nämligen Åkesson som var sist på bollen när den flög in till 3-3 i 93:e minuten via en fin volleyträff från målvakten.

Medan IFK Värnamo mötte en bottenkollega fick Jönköpings Södra bekänna färg borta mot serieledande Falkenberg. Trots att man höll spelet upp relativt väl så var man ineffektiva på sista tredjedelen. 3-0-segern för Falkenberg var kanske något mål för stor men de var det bättre laget och visade tålamod och kunde - till skillnad från Jönköpings Södra - spela med självförtroende.

IFK Värnamo - Varberg 3-3 (1-2)

Falkenberg - Jönköpings Södra 3-0 (3-0)