inför nhl

Bäckström: Ovetjkin och jag vet att det var dåligt

2:55 min

Ojämn säsong och utslagna direkt i slutspelet. I år vill Washington Capitals med Bäckström och Ovetjkin i spetsen göra bättre ifrån sig.

– Både jag och han vet att vi började dåligt ifjol, säger Nicklas Bäckström till Radiosporten.

Fjolårsäsongen var problemfylld för Washington och färska tränaren Adam Oates. Laget började dåligt och Oates fick inte igenom sin spelidé enligt Bäckström. I slutspelet åkte man ut direkt mot Rangers men vid det laget hade Capitals fått ordning på spelet enligt Bäckström.

– Vi spelade bra hockey även om vi åkte ur, säger han till Radiosporten.

Bäckström börjar bli en erfaren NHL-spelare nu. Det har gått sex år sedan han flyttade till Washington och sedan dess har han hunnit med närmare 500 matcher. Ifjol blev det nio mål och 42 assist i på 55 matcher i grundserien och slutspelet.

Washington har inte haft någon stor spelaromsättning och efter fjolårets ojämna säsong är många osäkra på den egentliga statusen. Ny i klubben är Mikhail Grabovski som kanske kan lyfta laget men i övrigt får nog fansen mest hoppas på att någon yngre förmåga slår igenom. Kanske 19-åriga kanadensaren Tom Wilson som imponerat under träningsmatcherna enligt Bäckström.

– Tom Wilson har imponerat. Det är mycket möjligt att han får chansen i premiären.

Annars handlar snacket mest om storstjärnan Alexander Ovetjkin som vanligt. Hans svaga start på säsongen ifjol ledde till svarta rubriker.

– Det går aldrig att ändra på vad folk tycker. Han och jag vet att vi började säsongen dåligt ifjol, såklart att folk kommer att tycka om det. Det är bara för oss att jobba på hårdare.

Samtidigt som NHL-premiären står för dörren har Bäckström också andra tankar i huvudet. Vilken dag som helst blir han nämligen pappa för första gången.

– Det känns jättebra. Jag och min flickvän är väldigt exalterade. Ett nytt kapitel i livet.

Washingtons match mot Chicago som spelas natten mellan tisdag och onsdag svensk tid inleder NHL-säsongen 2013/2014.

Inger Arenander, Washington
inger.arenander@sverigesradio.se

Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sverigesradio.se