Kraftig brand på Grillbyskolan

0:36 min

Branden utbröt efter lunchtid och spred sig kraftigt i Grillbyskolan i Enköping. Branden bekämpades av ett stort pådrag av brandmän under eftermiddagen, skolans tak har brutits upp för att komma åt elden och släckningsarbetet pågick fortfarande vid femtiden.

Det är en enplansflygel på mellan tre- och fyrahundra kvadratmeter som brinner och enligt räddningstjänsten har branden kunnat begränsas till den delen av byggnaden. Branden ska nu vara under kontroll, hela skolan är utrymd och ingen person ska ha kommit till fysisk skada vid branden.

John Danielsson är rektor på Grillbyskolan och han beskriver en slitsam dag:

– Jag har inte varit med om en brand förut, så det har varit omtumlande.

Hur mår elevern?

– Lyckligtvis har ingen skadats och eleverna mår under förutsättningarna bra. Sen är det säkert många elever som har många tankar för funderingar.

Vad kommer ni i skolan göra nu?

– Jag ska se till att min personal mår bra och har fått prata om det som skett innan de åker hem. Vi har kallat hit vår elevhäsla i morgon för att stötta elever som behöver det och så kommer jag informera föräldrar om att vi har undervisning i morgon.

Så ni fortsätter som vanligt?

– Nej, inte som vanligt givetvis. Men vi kommer ha öppet som vanligt, sen kommer vi ta hänsyn till att det har varit en speciel dag idag.