HV 71-Modo 5-3

HV 71 tog första trepoängaren – mot Modo

1:30 min

I och med 5-3 mot Modo tog HV 71 säsongens första trepoängare. Samtidigt förlängdes Modos förlustsvit till fem raka matcher. Det var två utsatta lag som möttes i Jönköping på tisdagen.
– Självklart är det jätteförlösande att få med sig första trepoängaren, säger HV 71:s Jonas Gunnarsson till Radiosporten.

Radiosportens Jonas Enarson väljer Lagens lirare:
HV 71: Jonas Gunnarsson
Modo: Gustav Possler

Både HV71 och Modo har fått en tung start på SHL-säsongen och är placerade i botten av tabellen. När lagen möttes på tisdagskvällen var matchen fem minuter gammal när Aaron Gagnon styrde in 1-0 till HV71. Och bara några minuter senare ökade Jason Krog på HV-ledningen.

När Marcus Nilson satt utvisad för HV71 passade Modo på att reducera genom Dave Spina. Men Marcus Nilson skulle få chans till snabb revansch - i nästa boxplay-spel för HV71 satte han, efter att ha rundat Modos målvakt Linus Ullmark, snyggt 3-1.

HV71 fick en drömstart på den andra perioden. 47 sekunder in på den petade Johan Lindström, i spel fem mot fyra, in 4-1. Men innan perioden var slut reducerade Modo två gånger om genom Gustav Possler och Per-Åge Skröder.

Modo låg på hårt för ett kvitteringsmål i början av den tredje perioden och HV-målvakten Jonas Gunnarsson tvingades till flera svettiga ingripanden. Men någon kvitteringspuck kom aldrig, HV höll undan, vann med 5-3 efter ett avslutande mål i tom kasse och tog sin första trepoängare den här säsongen.

– Självklart är det jättegött att hålla undan och hålla undan, vinna matchen och ta tre poäng, säger HV 71:s målvakt Jonas Gunnarsson till Radiosporten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Jonas Enarson
jonas.enarson@sverigesradio.se