förmiddag i p4

Tomas Rexener från Sundsvall berättar om sångglädjen och missbruket

19 min

Veckans stafettgäst heter Tomas Rexener och bor i Sundsvall, där han arbetar i livsmedelsbutik till vardags, som ansvarig för frukt och grönsaker. Övrig tid ägnar han gärna åt sången, som är hans stora intresse.

Sångintresset har funnits med sedan barnsben och har varit en viktig del i hans liv, framför allt som ett sätt att uttrycka sig.

– Det är kanske mycket därför jag lever och står på benen, för att jag har haft sången. Bland annat, menar Tomas.

Tomas var nämligen narkoman i 17 år, men har nu varit helt drogfri i nästan lika många år (15). Sången, som han fick med sig från sin barndom, har han tagit med sig och delar nu med sin nya familj, med maken Kim.

– Ibland sjunger vi tillsammans. Men vi har jätteolika musiksmak, alltså jag sjunger gärna svenska visor, ballader och lite lugn musik och då är Kim lite annorlunda där. Vi kompletterar varann, säger Tomas.

Den största musikaliska upplevelsen han har varit med om var när han fick sjunga "You raise me up" i Globen tillsammans med 3000 körsångare, förutom hans egen Sundsvalls kammarkör, och en stor symfoniorkester.

– Jag var en meter ovanför scenen! ler Tomas.

Varje stafettgäst får ta med sig en personlig sak, som betyder något för dem. Tomas tog med sig en silverring han fick av Kim, den morgon när Tomas hade varit nykter i tre år.