Nybro

Hotfulla twitterinlägg stoppar vänsterpartist i Nybro

1:00 min

Ung Vänsters distriktsordförande David Jonsson tvingas nu att lämna sina uppdrag i kommunpolitiken i Nybro. Det var under söndagskvällens partiledardebatt i TV som Jonsson skrev ett inlägg på Twitter som enligt Vänsterpartiets ledning kan uppfattas som hotfullt.

– Jag tycker att det är extremt olämpligt. Jag tror att han tycker att det är humoristiskt och så, men det spelar ingen roll, man uttrycker sig inte så här om sina politiska motståndare. Vänsterpartiet är ett parti som respekterar sina politiska motståndare, som visar respekt för dem, och då uttrycker man sig inte så här, säger Aron Etzler, Vänsterpartiets partisekreterare. 

”Ska hugga Åkesson”

Det var under söndagens partiledardebatt i SVT som David Jonsson satt och twittrade. Som svar på en annan mans inlägg om att han tyckte det lät som att Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson sagt att han vill att vi ska börja hugga mer ved svarade David Jonsson: ”Ska hugga Åkesson”.

David Jonsson skrev dessutom ”AK4, AK5 - borgarjävel hälsa hem”. Båda dessa inläggen är nu raderade från hans Twitterkonto.

 – Jag såg dem i morse. Jag fick dem mejlade till mig och då började vi jobba med dem direkt, säger Aron Etzler.

Hur reagerade David Jonsson när du pratade med honom?

 – Vi hade ett samtal i tio minuter. Mitt intryck är nog att han förstår att det var fel, men jag tror att han tyckte att det var jobbigt att bli uppringd av mig. Jag var inte så glad när jag ringde honom, avslutar Aron Etzler.

"Tar avstånd"

Sent på måndagseftermiddagen lyckades P4 Kalmars reporter Leif Johansson få en kommentar av David Jonsson via sms.

Jag tar kraftigt avstånd från Aron Etzler.
Vänligen
David

Ok men kan du utveckla. Tycker du att du skulle fått behålla dina uppdrag? Ångrar du inläggen du gjorde? Eller var de ok enligt dig?

Så här: I Fagersta kan man införa LOV och föra en ärkeborgerlig politik och hyllas av partiledningen, men skriver man ett par frasradikala slagord på Twitter så åker man ut fortare än man kan säga "Profitkvotens fallande tendens"