Recept: Kryddig rispilav

Ingredienser

4 dl yasminris

3 dl vatten

3 msk smör

½ dl pinjenötter

½ dl korinter

1 gullök

1 tsk kanel

1 tsk kryddpeppar, malen

Svartpeppar

1 liter kycklingbuljong

En liten knipa dill

1 tsk strösocker

Stek den finhackade gullöken och pinjenötterna i smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och stek fyra-fem minuter under omrörning. Tillsätt korinter och rör lite till.
Tillsätt sedan vatten, smula sönder buljongen, kryddorna och socker. Hacka till sist dillen och blanda så att alla smakerna blandas ordentligt. Låt hela blandningen puttra på låg värme. Riset ska dra allt vatten och vara mjukt och fint. Låt den dra en stund efter du har stängt av värmen. Klipp lite dill ovanpå riset när du serverar. Den här rätten passar bäst till stekt lammkött.