Tips från lyssnare

Joakim i en djungel av juice

2:00 min

Vad finns egentligen i juicepaketet? Det har konsumenten Joakim Ebbesson i Mariestad funderat på. Han menar att bild och text på framsidan av förpackningen inte alltid stämmer när man läser noggrannare på innehållsförteckningen.

Joakim Ebbesson vänder sig bland annat emot Paulúns Superjuice, som bland annat innehåller acaibär. Han blev besviken när han läste innehållsförteckningen, berättar han.

– Juicen innehåller bara en procent, resten är andra druvjuicer och puré.

Joakim Ebbesson har ingenting emot att juicerna innehåller mer av vissa ingredienser än andra med olika kvaliteter och prisnivåer. Men han vill att kunden ska få tydlig information om vad drycken består av.

Nicklas Sjöqvist, som är presschef på företaget som producerar Paulúns Superjuice, ger nu Joakim Ebbesson svar.

– Det är såklart tråkigt om han känner sig besviken. Det man generellt kan säga är att man namnger juicen inte bara utifrån innehåll utan också utifrån vilken smak som är karaktärsgivande. Då kan det vara så att även om det är mindre av en ingrediens kan den ändå vara karaktärsgivande för jucien när det gäller smaken. Det kan vara ett svar till konsumenten.

Nicklas Sjöqvist rekommenderar alla kunder att höra av sig till företaget om de har synpunkter, frågor eller klagomål på produkterna.

– Kontaktuppgifterna till oss står på alla förpackningarna. Om man hör av sig kan vi göra någonting åt det som är fel, eller förklara varför det är på ett visst sätt.