förmiddag i p4

Lennie Hansson från Sundsvall sökte till Sveriges Mästerkock

24 min

Veckans stafettgäst bor i Sundsvall, är lastbilschaufför, men ägnar en stor del av sin fritid åt matlagning. Ett intresse som fört honom ända till uttagningen till tv-programmet Sveriges Mästerkock. Han har en hund också och bygger på en sommarstuga. Det händer mycket i Lennies liv just nu.

Hur det gick i tv får han inte berätta, men han erkänner att han i alla fall väldigt nervös när det pågick.

Hemma är det mest Lennie som lagar maten, men det är inte alltid det blir tjusiga rätter, även snabbnudlar med smör kan slinka med. Han är ingen som vill använda light-produkter, utan satsar helhjärtat på det feta.

– Det är mycket smör i den här kroppen nuförtiden, skrattar Lennie.

Men smöret gör han av med genom diverse träning och hundpromenader, så hälsan är det ingen fara med. Han gillar att vara utomhus. Det var också anledningen till att han gillade biologi bäst i skolan.

– Jag var inte mycket för att sitta inne och skriva. Jag ville ut, det var nästan som rast. Och hade jag fått betyg i rast hade jag fått mvg, lätt! menar Lennie.

Hans framtidsdrömmar handlar dock inte så mycket om naturen, utan om mat. Om tio år hoppas han ha lämnat lastbilskörandet och ägnar sig på heltid åt matlagning och recept.

Förmiddag i P4
formiddag@sverigesradio.se