Kalmar

Niklas Åhlund: Nu ska världen få veta vem jag egentligen är

18 min

"Det här är något jag har försökt att dölja, precis som en missbrukare, men nu är det dags att berätta." Så säger Niklas Åhlund från Kalmar som nu bestämt sig för att fullt ut bli vem han egentligen är – Natalie.

Niklas Åhlund från Kalmar har bestämt sig för att det får vara slut med lögnerna och smusslandet. Nu ska omvärlden få veta det han själv vetat i många många år. Att han egentligen är kvinna.

Han är en 46-årig trebarnsfar, farfar och morfar som för en liten tid sedan berätta för sin fru Mia hur han kände och vad han ville ha ut av livet. Hon var helt oförberedd och hade inte anat någonting.

– Såklart kom det som en chock för henne men hon har varit förstående och har lovat att vara med mig igenom den här processen, säger Niklas i dag när han i radion berättar om sig själv och den stora hemligheten han burit på i många år.

Nu väntar ungefär ett år av hormonbehandligar, röstträning, hårborttagning och könskirurgi för Niklas innan han fullt ut kan bli Natalie, som han har valt att kalla sig som kvinna. Sedan ska också socialstyrelsen bara säga ja till ett juridiskt könsbyte innan hela förvandlingen är klar.