Stafettgästen

Krokoms kommunchef Ola Skyllbäck är veckans stafettgäst - en modig och mångsidig man

34 min

Veckans stafettgäst är Krokoms kommunchef Ola Skyllbäck - en rastlös man som älskar utmaningar. Han föddes i Gävle, växte upp i Nyköping och har sedan letat sig genom både Sverige och världen innan han tillslut rotade sig i Jämtland, i Mörsil.

Denna veckas stafettgäst är Ola Skyllbäck. Han föddes i Gävle 1953 och växte upp tillsammans med sin pappa, som är byggnadsingenjör, sin mamma som arbetade på posten, samt tre syskon.

Som 19-åring sökte sig Ola till en officersutbildning i Umeå, mest för att jägare och baskrar verkade spännande säger han. Han gick först en reservofficersutbildning och därefter en lärarutbildning och det var under studietiden i Umeå han träffade sin fru. 

Ola har alltid varit nyfiken på att lära sig nya saker och prova på nya saker. Sedan unga år har han varit engagerad i musik och har själv spelat både trombon och gitarr - i både kommunala blåsorkestern, Storband och popband. Ser man till hans yrkeskarriär blir listan lång. Han har bland annat arbetat som byggnadsarbetare, officer, dagbarnvårdare, lärare, rektor, barn- och utbildningschef, varit VD på Wången och sedan 2010 arbetar han som kommunchef i Krokoms kommun.

– Det är ett spännande arbete som nästan aldrig blir tråkigt, säger Ola.

För ungefär 30 år sedan besökte Ola och hans fru några vänner i Jämtland. Besöket ledde till att de hittade hus i Mörsil och arbete i Alsen och Nälden och blev sedan kvar. Tillsammans har de två utflugna döttrar.

Här hittar du fler stafettgäster...