förmiddag i p4

Stafettgästen Christer Sjödin är väldigt, väldigt motorintresserad

24 min

Veckans stafettgäst brinner för motorer och motorsport. Hör honom berätta hur det kommer sig och varför hans personliga sak är röd och snabb.

Christer Sjödin tror själv att motorintresset kommer från hans biologiska pappa, som gick bort redan när Christer var fyra år. Men det kan också ha att göra med hans styvpappa, som även han var väldigt intresserad av traktorer, lastbilar och annat motordrivet. Christer fick prova på att köra traktor och bil väldigt tidigt, vid elva års ålder.

– Han köpte en minimotorcykel åt mig. En hemmabyggd variant, ihopsvetsad av något vattenledningsrör och med en vespamotor på 147 kubik, av märket Zündapp.

Minimotorcykeln fick han ha hemma på farmors och farfars gård i Näsåker. där körde han runt, runt, så det dånade över nejden. Och motorerna har följt honom genom hela livet, på jobbet som på fritiden. Men det finns även andra intressen i hans liv.

– Mina svärföräldrar har stuga i fjällen, så där är vi ofta och åker skidor. Men det blir även lite snöskoter där, skrattar Christer.

Dessutom ägnar han mycket tid åt familjen och katterna. Men motorintresset verkar fortsätta hos sönerna.

Och så var det den där personliga saken.

– Det är den bil jag har drömt mest om i livet att en gång få äga. En Chevrolet Corvette av 2007 års modell. Men det är en fabriksbyggd tävlingsmodell, så den är lite extremare.

Självklart är Corvetten klarröd, även om Christer från början hade bestämt sig för att det inte fick vara en röd bil.