Mamman till "kidnappad" flicka i Grekland hittad

Den flicka som hittades i Grekland och misstänktes vara kidnappad är dotter till en kvinna i Bulgarien. Det bekräftas nu av DNA-tester, uppger bulgariska myndigheter. Fallet som engagerade människor världen över har därmed fått en lösning.

"Maria" påträffades i grekiska Farsala i mitten av oktober tillsammans med ett par som anklagades för att ha kidnappat henne. Polis hade reagerat på att barnet inte alls liknade det par hon bodde hos.

Bilden på den blonda flickan spreds över hela världen. Tusentals tips strömmade in till grekisk polis om var hon kunde tänkas höra hemma.

Paret i Grekland häktades senare misstänkta för kidnappning, men förnekade brott. Enligt dem hade de tagit hand om flickan eftersom hennes riktiga föräldrar inte själva hade möjlighet att se efter henne.

Den stora uppmärksamheten världen över ledde så småningom till Bulgarien, där flickans biologiska mamma gav sig tillkänna.

Till bulgariska myndigheter har flickans mamma sagt att hon lämnade ifrån sig barnet utan att ta emot några pengar, rapporterar AFP. Hon ska ha gjort det för att familjen inte hade tillräckligt med mat.

Men trots moderns förnekande har en förundersökning inletts för att ta reda på om hon sålde sitt barn till paret i Grekland, där hon arbetade för fyra år sedan.

Flickan, som nu finns hos en välgörenhetsorganisation i Aten, kommer tillfälligt att tas om hand av bulgariska myndigheter.