Stormen stänger Storbritannien

1:13 min

Senare i dag väntas Sverige drabbas av en hård storm med stora mängder regn och vindar som ibland når stormstyrka. För ett par timmar sedan nådde stormen södra Storbritannien.

Vinden får träden att krokna här på gatorna i centrala London, de höga husen räcker inte som skydd. Fönsterrutorna bågnar och molnen snabbspolas över himlen.

Nästan alla tågbolag har ställt in sina avgångar eftersom det bedöms för osäkert att köra som vanligt. Jätteflygplatsen Heathrow har hittills ställt in 60 avgångar. Det är dessutom svårt att ta sig till flygplatsen eftersom tågen inte går. Färjorna över Engelska kanalen går inte. Och alla tåg i tunneln under kanalen har ställts in tills vidare.

I Frankrike, som också drabbats av orkanvindar, är minst 30 000 hushåll nu utan ström.

Här i Storbritannien rapporteras en 14-årig pojke ha försvunnit sedan han slitits ut till havs av vågorna. Räddningspersonalen har avbrutit sökandet på grund av allt för höga vågor och dålig sikt.

Vindhastigheterna har mätts upp till uppemot 35 sekundmeter, det vill säga orkanstyrka.

Människor här uppmanas att om möjligt vänta ut stormen om de har längre resväg till jobbet. Myndigheterna uppmanar också alla att ta in eller surra fast sina trädgårdsmöbler och annat löst och ställa bilarna i garage om det är möjligt.