Bandy

Passivt Vänersborg förlorade mot Sandviken

1:53 min

IFK Vänersborg hade ledningen med 4-3 men lyckades inte knyta ihop säcken utan SAIK kunde vända och vinna med 5-4 trots att de åkte på flera utvisningar och ett matchstraff. Efter två spelade matcher har IFK tagit en poäng.

IFK Vänersborg fick en smakstart när Joakim Hedqvist gjorde mål på en hörna i tredje matchminuten. SAIK hade mest boll i den första halvleken som inte bjöd på speciellt högt tempo.

Innan 20 minuter var spelade kvitterade Sandviken genom Linus Forslund och bara minuten senare tog gästerna ledningen genom Magnus Muhrén. Det var ett resultat som såg ut att stå sig halvleken ut, men hemmalagets Emil Viklund lyckades kvittera i 40:e minuten.

Den andra halvleken inleddes i ett lite högre tempo och när Magnus Muhrén blev utvisad och fick ett lindrigt matchstraff efter 54 minuter höll sig Viklund framme igen och styrde in ledningsmålet för hemmalaget.

Trots att SAIK drabbades av flera utvisningar i den andra halvleken höll de mycket bra i bollen och IFK blev passiva. Det gjorde att Sandviken kvitterade åter en gång, men IFK gjorde mål direkt efteråt.

Lagen följdes åt och Christoffer Edlund gjorde 4-4 med drygt tio minuter kvar att spela. I den sista ordinarie spelminuten kom matchens sista mål och det var gästernas Johan Östblom som gjorde det på en hörna.

– Vi blir för passiva i vårt försvarsspel, sa en besviken Martin Röing efter matchen.

IFK har mött två av guldfavoriterna i inledningen av säsongen och tagit en poäng, laget har tappat i slutet av båda matcherna.