Resning i Marinafallet - exsambo gripen

Det blir en ny rättegång i Marinafallet, där en 40-årig man friats för mord både i tingsrätten och hovrätten.

Högsta Domstolen har bedömt åklagarens nya bevis som som så pass starka att en resning beviljats.

Den misstänkte 40-åringen greps vid 10-tiden av civilklädd polis i sin bostad i Värmland

Riksåklagaren begärde resning sedan kroppen efter den mördade Marina Johansson hittats i trakten av Stenungsund i våras.

När de första rättegångarna mot mannen hölls fanns ingen kropp efter mordet, med den osäkerhet det innebar för bedömningen.

Det man har nu räcker enligt Riksåklagarens bedömning för att hålla ny rättegång. Något som alltså Högsta Domstolen bedömt på samma sätt och därför beviljat resning i fallet.

Utredningen av mordet på Marina Johansson har haft en krokig väg fram mot dagens besked.

Att det låg ett brott bakom hennes försvinnande sommaren 2010 stod klart ganska snart. Spaningarna var omfattande, men kvinnan gick inte att hitta.

I januari, fem månader efter hennes försvinnande, upptäcktes så en stor blodfläck i Marina Johanssons säng hemma i bostaden. Det var personer som skulle flytta in i huset som hittade blodet, inte polisen.

Fyndet gav ny näring åt mordteorierna. Blodmängden var sådan att kvinnan omöjligt kunde ha överlevt sina skador.

Ex-sambon ställdes inför rätta både i tingsrätt och hovrätt och friades. Då, efter det att hovrätten sagt sitt, hittades Marina Johanssons kropp, nästan tre år efter mordet.

Polis, militär, frivilliga - många hade sökt i skogarna kring hennes bostad, men när hon väl hittades så var det via frivilligorganisationen Missing people.