Karlstad

Känslosamt när de anställda gjorde sin sista dag på Postterminalen

3:35 min

Igår gjorde de anställda på Postterminalen i Karlstad sina sista arbetspass. Lokalerna på Örsholmen läggs ner och posthanteringen flyttas till Hallsberg. Terminalchef Mikael Suvander kunde blicka ut över relativt tomma lokaler när P4 Värmland besökte terminalen.

-Dagens produktion är avslutad. Personalen har gjort ett fantastiskt jobb under hela resan, men även i sista arbetspassen så gör man ett fantastiskt jobb och var faktiskt klara lite före utsatt tid, så de har vi släppt hem. Det är inte många kvar här nu, säger Mikael Suvander.

 Postterminalen har legat på Örsholen sedan 2007, men redan 1974 fick Karlstad sin första postterminal. Efter nästan 40 år av posthantering i länet tar nu Hallsberg över hanteringen av post från södra Dalsland upp till norra Värmland som hittills varit Karlstadsterminalens upptagningsområde.

För ungefär tre år sedan fick de anställda veta att terminalen skulle läggas ner 2013. Ing-Marie Haraldsson har jobbat 15 år på terminalen och sista passet var känslosamt, tyckte hon.

-Det känns vemodigt och det är ju många som har visat känslor. Vi har vetat om det länge men nu står vi inför fakta att nu är det slut, säger hon.