Volleyboll

Bästa hittills för Lundqvist/Grawender

Det blev en slutlig nionde plats för det svenska landslaget i beachvolleyboll, Karin Lundqvist från Katrineholm och Nina Grawender, Göteborg i Phukset Open i Thailand. Paret föll i sin andra slutspelsmatch idag med 2-1 i set mot ett högre rankat amerikanskt par.

Lundqvist/Grawender nådde långt i Phuket Open i Thailand trots att de egentligen inte ens kvalade in till tävlingen. De fick nämligen stryk i kvalet mot ett par från Ukraina.

Ett brasilianskt par drog sig sent om sider ur turneringen och det blev lottdragning om den lediga platsen mellan de två bäst rankade paren från kvalspelet och svenskorna vann.

Lundqvist/Grawender ställdes tidigt inatt svensk tid mot ett grekiskt par.

– De är lite lika oss på så sätt att de också börjat spela tillsammans först i år så de har haft ungefär sama resa som vi, sa Karin Lundqvist inför det mötet, men ansåg att det fanns goda segerchanser eftersom grekiskorna är lägre rankade än svenskorna.

Det visade sig också stämma och svenskorna vann, men först efter tre set. Det blev 15-9 i svensk favör i avgörande set.

I andra slutspelsomgången ställdes de mot nionde rankade paret Day/Ross från USA och det började bra för svenskorna med vinst i första set med 26-24. Men efter turneringens hittills längsta match i värmen var det över efter en dryg timme och amerikanskorna gick vidare till den tredje slutspelsomgången.

Turneringen innebar ändå en massa ny erfarenhet för Karin Lundqvist och Nina Grawender, dessutom en massa nya rankingpoäng och det är det sistnämnda som är viktigast i jakten på en plats i de olympiska spelen i Rio de Janeiro 2016.

Nionde platsen idag är det bästa hittills för Lundqvist/Grawender på världsstouren.